ONS VERHAAL

Het gebeurt zelden dat een Lierse amateurvereniging meer dan 140 jaar onafgebroken actief is.  Het Vlaamse mannenkoor De Koninklijke zangmaatschappij De Netezonen uit Lier zingt sinds 1882 meerstemmig volkse, studentikoze en religieuze liederen. We toeren doorheen Vlaanderen en Europa en brengen met onze liederen ontroering, fijne humor alsook een moment van bezinning. Muziek en zingen zijn onze passies. Onze tenor1, tenor2, bariton en basstemmen zijn van goudwaarde die we in optimale conditie houden door geregeld muziekopleiding en stemcoaching te voorzien.


Er werd ook werk gemaakt om 140-jaar Liers cultureel erfgoed van De Netezonen te bundelen in een leerrijk naslagwerk met een historisch en chronologisch overzicht van het reilen en zeilen van de zangkring met anekdotes, uitnodigingen voor optredens, bezinningsteksten, programma’s en foto’s van optredens, ledenlijsten, bezoeken in binnen- en buitenland, verslagen van vroeger enz.

 

Tenslotte nog dit, het enige doel van De Netezonen is de toehoorders verwennen met onze liederen in de hoop een herinnering, glimlach of vreugde te bezorgen en o ja, mannen die graag zingen zijn altijd welkom. Leeftijd speelt geen rol, muziek is ons bindmiddel!

Leo Van Geyt


Webmaster

0475 37 18 03

leo.vangeyt@gmail.com